Çocuğunuzla birlikte bilgisayar başına ilk kez oturmak


siz hazır mısınız?
çocuğunuz eninde sonunda bilgisayar kullanmayı öğrenecek, hatta bir süre sonra siz ondan yeni şeyler öğreniyor olacaksınız. yapmanız gereken en önemli şey sabırlı olmayı başarabilmek.


tek başına kaldığında bilgisayarı kullanmasını istemiyorsanız bunu en başta ve net bir şekilde söyleyin.

çalışacağınız ortamı hazırlayın 
masanın üzerindeki, bilgisayarın çevresindeki eşyaları, bir süreliğine kaldırın. çocuğun dikkatini belli bir süre aynı noktada tutmak zor olacaktır, siz basit hazırlıklarla işinizi kolaylaştırmış olacaksınız.
bilgisayar sizin çalışma masanızdaysa, değerli evraklarınızı her ihtimale karşı ortalıktan kaldırın. çünkü ziyaretçiniz artık o ortama daha sık uğrayacaktır.

anlayacağı bir dille konuşun
örneğin; "yalnızca bir kez tıklayacaksın" demek yerine, tıklamayı açıklayın.
yabancı kelimeler yerine Türkçeleriyle başlayın, mouse demek yerine fare demek gibi. ingilizce karşılıklarını zamanla zaten öğrenecek (fare kullanma başlığına bakın)


altın kural! bilgisayar başında yemek içmek yok! bu sizin icin de geçerli. çalışmaya başlarken, "şu kahvemi de alayım" gibi bir düşünceniz varsa hemen vazgeçin. hem dikkat dağıtırsınız, hem de örnek olursunuz. klavyenize meyve suyu dökülmesini, bisküvi kırıntılarıyla uğraşmayı istemiyorsanız tabii...

işiniz zor, kolay gelsin!


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Anne Fare Yakaladım by GeCe